måndag 23 april 2012


Berättardag i Degeberga

20 mars ordnade Degeberga skol- och folkbibliotek en dag med fokus på berättande för klasserna F – 5 på Degeberga skola. Klasserna gjorde berättarövningar, såsom att berätta utifrån saker, till exempel: Varje elev får välja var sin knapp ur en ask och berätta var knappen suttit och vem som ägt den. Ett föremål, ex en penna skickas runt och den som får pennan säger ”Ni tror att detta är en penna, men det är en …. och den ska jag använda till…..”. Varje elev får en sak (ex strumpa, sax, bok, miniräknare etc.) och berättar en kort historia där denna sak ingår.

Berättarpedagog Siw Svensson från Sagobygden berättade roliga, spännande och lite läskiga historier för eleverna i biblioteket. Vi fick höra sägner om sagomonsterna Gloson och Lindormen, sagor såsom Den förtrollade pissepottan, Sagan om lusen, Prinsessan och grodan och flera andra berättelser. Mycket uppskattade berättarstunder av både hänförda elever och lärare.

Samma kväll hölls en berättarafton med Siw Svensson för allmänheten på Degeberga bibliotek. I stearinljusens sken lyssnade vi på fängslande och magiska sagor och sägner - alla under temat: Sanning eller lögn? TRO VAD DU VILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar